Ingrid van der Klei

dirigent Ingrid van der Klei
Ingrid van der Klei

Al op de kleuterschool wist Ingrid van der Klei dat ze dwarsfluit wilde spelen. Op 10-jarige leeftijd begon haar muzikale basis aan de muziekschool in Emmen bij Jacques Marcus vervolgens. Haar passie kreeg daarna een vervolg aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Rinze van der Baan, Wieke Karsten en Thies Roorda. In 1998 is Ingrid afgestudeerd als Docerend Musicus.

Motto

“Tijdens het lesgeven is mijn motto ‘Muziek maken leert iedereen op zijn eigen manier’ ongeacht leeftijd of talent.  Dit geeft mij de uitdaging om de manier van lesgeven te vinden die bij de leerling past.”

Naast haar werk als dwarsfluitdocente bij ‘De Muziekschool Emmen‘ geef ik leiding aan diverse jeugdorkesten en samenspelgroepen. Ook verzorgt Ingrid projecten in het basis- en middelbaar onderwijs zoals Windkracht 6, Kinderen Maken Muziek en Klassemuziek.

Sinds januari 2014 dirigeert Ingrid de Eurio’s  van Harmonie Euterpe. Op dinsdagavond wordt er met veel enthousiasme gerepeteerd. “Samen maken we muziek in verschillende stijlen van klassiek tot pop. We spelen vaak in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen of samen met het concertorkest van Harmonie Euterpe.”

Ingrid van der Klei is dirigent van de Eurio’s.


Ingrid van der Klei

Website: www.ingridvanderklei.nl